La Denominació d'Origen Protegida del Baix Ebre - Montsià ocupa la zona de cultiu d'oliveres més antiga i extensa de Catalunya, amb una superfície de 49.179 ha., 28.403 ha. a la comarca del Baix Ebre i 20.776 ha al Montsià. Representa aproximadament un 60% de la superfície total del cultiu d'oliveres de la província de Tarragona i un 40% de la superfície total de Catalunya.

Es tracta d'un enclavament únic, amb terres molt fructíferes gràcies al riu Ebre, que s'obre camí entre el massís dels Ports de Tortosa - Beseit, la serra de Cardó i del Boix. El clima és mediterrani litoral, força càlid, amb una temperatura mitjana anual entre 22 º i 26 º. Els hiverns suaus, gràcies a l'efecte aclimatador del mar mediterrani, fan que els fruits madurin més aviat mentre que el vent de dalt, o mestral, sec i persistent, que bufa molt fort a la tardor i a l' hivern, ajuda a convertir la zona un espai únic per al cultiu d'olives.

Pel que fa al sòl predominen els materials de procedència calcària molt erosionada que presenten una escorça coneguda com a "taperot" de diferents gruixos i profunditats.. Els sòls són generalment pesats, amb presència de pedra i textura argilosa. Aquesta composició és una de les característiques diferencials més destacades.
Logo denominació d'origen protegida Logo del Departament d'Agricultua, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya Logo del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural Logo de la diputació de Tarragona Logo de Terres de l'Ebre
© D.O.P. Oli del Baix Ebre i Montsià | Ctra. Raval de Crist, s/n | Tortosa | Tel. 977 58 12 12 |  info@acobem.com |  nota legal